Dorpsleven

Dorpsbelangen Huizinge

Vereniging Dorpsbelangen Huizinge is op 18 februari 1958 opgericht en heeft ten doel de leefbaarheid in het dorp te bevorderen in de meest ruime zin van het woord. Alle inwoners van het dorp van 16 jaar of ouder zijn lid, de vereniging heeft daarmee zo’n 95 leden. Het bestuur van Dorpsbelangen heeft als leidraad de Dorpsvisie die in 2019 weer is geactualiseerd.

Verschillende commissies onder dorpsbelangen zetten zich voor specifieke zaken in zoals de speelweide, het groen rondom het dorp of het organiseren van activiteiten. Het bestuur van dorpsbelangen is naast het reilen en zeilen van de vereniging ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het dorpshuis, ’t Ol Schoultje, welke in eigendom is van de vereniging.

Dorpsbelangen is lid van de Vereniging Groninger Dorpen die ons met kennis, contacten, belangenbehartiging en allerhande zaken ondersteunt.

EMO, culturele activiteiten

EMO (Een Moment Ontspanning) organiseert culturele activiteiten voor de inwoners van Huizinge. In de afgelopen jaren zijn er activiteiten en projecten rond verschillende thema’s georganiseerd. Waaronder ‘Huizinge fotografeert Huizinge’ (2004), het ‘ToentjeNU festival’ (2012) en ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’ (2015). De projecten zijn vastgelegd in diverse boekwerken, uitgebracht door EMO. Zie ook de videoverslagen van deze projecten hier.

Handwerkcafé

Creatieve Huizingers (jong en oud) verzamelen iedere laatste donderdag van de maand in het dorpshuis, met of zonder handwerkje. Voor de gezelligheid en het uitwisselen van patronen en tips.

IJsvereniging Nooitgedagt

De oudste ijsclub van Groningen komt in actie wanneer de Huizinger rayonhoofden het ijs dik genoeg achten. Dan wordt op de schaats en op de prikslee gestreden om een rookworst en de Piet Kruger Bokaal.